Χριστούγεννα και ψυχική υγεία

  Ποιοί είμαστε

Ο Δείκτης Υγείας βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των ασθενών για άμεση, υπεύθυνη και αποτελεσματική προσέγγιση των ιατρικών τους προβλημάτων, στηριζόμενος στο σύγχρονο εξοπλισμό και το υψηλής κατάρτισης επιστημονικό δυναμικό του.

  Κατ' οίκον αιμοληψία

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων για εκτέλεση της αιμοληψίας στο χώρο τους, ο Δείκτης Υγείας σας αποστέλλει ειδικό συνεργείο αιμοληψίας, κατόπιν ραντεβού

   Προληπτικός έλεγχος

Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.


.

Κλείστε το ραντεβού σας Online εύκολα & γρήγορα

Χριστούγεννα και ψυχική υγεία

Τα Χριστούγεννα ωστόσο είναι η γιορτή που η διάθεση αλλάζει και οι άνθρωποι στολίζουν τα σπίτια και τους δρόμους για να αποκτήσουν καλύτερη ψυχολογία και να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας και ζεστασιάς στη ζωή τους. Εάν μάλιστα συγκρίνουμε τις φετινές γιορτές με τις αντίστοιχες του 2020, τότε υπάρχει σαφώς ένας λόγος παραπάνω για αισιοδοξία και θετική διάθεση καθώς έχουν αρθεί οι έντονοι περιορισμοί μετακινήσεων και μπορούμε να βρεθούμε κοντά σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα για να περάσουμε μαζί τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Αυτές λοιπόν τις γιορτές μπορούμε να δώσουμε βάση στην ψυχική μας υγεία. Και έχουμε πολλούς τρόπους να το πετύχουμε.

1. Επικοινωνήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει με διαφορετική ψυχολογία την πανδημία. Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται κάθε συναναστροφή και μένουν «αποκλεισμένοι» στο σπίτι αλλά και άνθρωποι που έχουν επιφυλάξεις να παρευρεθούν σε χώρους που θα είναι συγγενείς ή φίλοι για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση να σκεφτόμαστε πως κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος. Έστω και μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (οι τρόποι άλλωστε πλέον είναι πάρα πολλοί και έχουν εξοικειωθεί σχεδόν όλοι με την τεχνολογία) οι γιορτές είναι μια ευκαιρία για άμεση επικοινωνία με συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για τους κοντινούς μας ανθρώπους. Η αποβολή του αισθήματος της μοναξιάς είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας υγεία και η επαφή με τους ανθρώπους επηρεάζει ουσιαστικά τη διάθεση και την ψυχολογία μας.

2. Ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε περισσότερο

Δεν υπάρχει ψυχική υγεία χωρίς ύπνο. Η απώλεια ύπνου επηρεάζει τη διάθεσή μας, ενισχύει τον αρνητισμό μας και μειώνει τη θετική επίδραση κάποιων χαρμόσυνων γεγονότων. Οι επιβαρυμένες πλέον εργασιακές μας υποχρεώσεις και οι πολύ έντονοι καθημερινοί ρυθμοί δεν αφήνουν περιθώρια ξεκούρασης. Η πλειοψηφία των ανθρώπων πλέον κοιμούνται ελάχιστες ώρες προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις. Συνεπώς, οι γιορτές των Χριστουγέννων που συνήθως συνδυάζονται με άδεια από τον εργασιακό χώρο είναι μια μοναδική ευκαιρία να τονώσουμε την ψυχική μας υγεία και να κοιμηθούμε περισσότερες ώρες. Η έλλειψη ύπνου βλάπτει σοβαρά την ψυχική μας υγεία και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε.

3. Καλή διατροφή και τακτική άσκηση

Η αποχή από την εργασία για λίγες ημέρες είναι αφορμή για να μείνετε σπίτι και να αποφύγετε τα σνακς και τα γρήγορα γεύματα. Είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία να μείνετε στο σπίτι και να οργανώσετε όμορφα οικογενειακά γεύματα βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή.

Τα διατροφικά πρότυπα που ακολουθείτε έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ καλύτερη ψυχική υγεία σε σχέση με τα κλασικά junk foods. Οργανώστε γεύματα για εσάς και τους φίλους σας και επωφεληθείτε διπλά: συνδυασμός καλού φαγητού και παρέας είναι τα απόλυτα τονωτικά για την ψυχολογία σας.


4. Κάντε δώρα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να φωτίζεις τη διάθεση και το πρόσωπο ενός ανθρώπου προσφέροντας του ένα όμορφο δώρο. Ειδικά εάν το δώρο πηγαίνει σε ένα παιδί, η ψυχική ανάταση είναι τεράστια. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων και των ευχών. Τα παιδιά περιμένουν να λάβουν δώρα από τους μεγάλους και οι μεγάλοι νιώθουν υπερβολική χαρά βλέποντας τα φωτεινά τους πρόσωπα. Εάν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα πραγματικό δώρο στην ψυχή σας, τότε κάντε ένα δώρο σε ένα παιδί.

Χριστούγεννα και ψυχική υγεία είναι δυο έννοιες άμεσα συνδεδεμένες. Επειδή υπάρχει όμως πάντα ο κίνδυνος να κατακλυστείτε από αισθήματα μοναξιάς, μελαγχολίας και αρνητικής διάθεσης, φροντίστε ώστε με τους παραπάνω τρόπους να δώσετε χώρο μόνο στα θετικά συναισθήματα και να περάσετε αυτές τις γιορτινές μέρες με χαρά και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται.

  

Κατ' Οίκον Αιμοληψία

Το διαγνωστικό κέντρο  ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και το Ιατρικό Δερματολογικό κέντρο lasers CITYMED  μετρούν 7 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας στο χώρο της υγείας.

citymed

Ο Δείκτης Υγείας είναι ενεργό μέλος του  Όμιλου AFFIDEA ο οποίος πλέον εξυπηρετεί  τα ατομικά συμβόλαια υγείας των πελατών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 

 Affidea  Εθνική Ασφαλιστική

Συνεργασίες με : SURVIVOR 2017 ΣΚΑΪ, POWER OF LOVE 2018 ΣΚΑΪ

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 20:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.