Άρθρα - Δείκτης Υγείας

.
Θρομβοφιλία

Είναι αλήθεια πως στην εποχή του Covid-19 έχουν γίνει έντοντες συζητήσεις γύρω από το θέμα του εμβολιασμού και του ενδεχόμενου εμφάνισης θρομβώσεων σε κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις. Μέσα από αυτή τη συζήτηση έχει έρθει στην επιφάνεια και η εξέταση για έλεγχο ύπαρξης θρομβοφιλίας. Ας δούμε λοιπόν τι είναι ο συγκεκριμένος έλεγχος που δεν είναι ασφαλώς νέος, άσχετα εάν τώρα γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από αυτό.

AIDS/HIV

Ο ιός HIV, γνωστός με την ονομασία AIDS, είναι ένας ιός που είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό πως μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή ή την κοινή χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών. Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από τους τρόπους μετάδοσής του ή μη οι οποίοι και πρέπει να καταρριφθούν.

Προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι ουσιαστικά ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή στον προστάτη. Ο συγκεκριμένος γενικός όρος καλύπτει ουσιαστικά όλο το φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων που ενδέχεται να συνδέονται με την φλεγμονή του προστάτη.

Πρόκειται για μία συχνή πάθηση που εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες αλλά είναι πολύ πιο συχνή σε άντρες κάτω των 50 ετών.

Καρκίνος παγκρέατος

Το πάγκρεας αποτελεί ένα από τα βασικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Ο ρόλος του είναι να παράγει ουσίες που βοηθούν ουσιαστικά στην πέψη των τροφών. Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί μία νόσο όπου ορισμένα από τα κύτταρα του παγκρέατος πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα σε σχέση με τα υγιή κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα είναι προφανώς καρκινικά και δημιουργούν τους λεγόμενους όγκους που παρατηρούνται στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Ψηφιακή ακτινογραφία θώρακος

Με την ψηφιακή ακτινογραφία θώρακος πραγματοποιείται έλεγχος των πνευμόνων, των οστικών δομών και των μαλακών μορίων του θώρακα. Επίσης, η συγκεκριμένη εξέταση μπορεί να γίνει στο πλαίσιο ενός προληπτικού check up ή στο πλαίσιο διάγνωσης μίας εστίας λοίμωξης στο αναπνευστικό σύστημα.

Υπερηχογράφημα μαστών

Το υπερηχογράφημα μαστών είναι μια απεικονιστική εξέταση που γίνεται εύκολα, γρήγορα και ακίνδυνα, χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας. Τα μηχανήματα που πραγματοποιούν την εξέταση είναι πλέον σύγχρονα και προσφέρουν λεπτομερή μελέτη και ακρίβεια στη διάγνωση.

Αυτοεξέταση μαστού

Ένα από τα σπουδαιότερα όπλα στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι όπως έχουμε ήδη εκτενώς αναφέρει η πρόληψη. Εάν προλάβουμε την πάθηση και καταφέρουμε να την εντοπίσουμε στο αρχικό της στάδιο, τότε οι πιθανότητες θεραπείας και πλήρους ίασης αυξάνονται κατακόρυφα.

Καρκίνος μαστού

Τι είναι η μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι μία εξέταση που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ χαμηλής ενέργειας με σκοπό την εξέταση των μαστών. Ουσιαστικά παράγονται εικόνες των μαστών που στη συνέχεια αξιολογούνται από τον ιατρό και αποτελούν τη βασική εξέταση για τον προληπτικό έλεγχο των γυναικών.

Σελίδα 1 από 19

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 20:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.