Άρθρα - Δείκτης Υγείας
Αποτιτανώσεις μαστού

Οι αποτιτανώσεις (ασβεστώσεις) του μαστού είναι εναποθέσεις αλάτων ασβεστίου στον ιστό του μαστού και διακρίνονται ως λευκές κηλίδες στην εξέταση της μαστογραφίας.

Πρόωρη εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση που παρουσιάζεται πριν από την ηλικία των 40 ονομάζεται πρόωρη εμμηνόπαυση. Παράγοντες όπως το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα ή θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν την εμμηνόπαυση να έρθει νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Θρόμβωση

Η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης επιδιώκει να αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για τη θρόμβωση, συμπεριλαμβανομένων των αιτιών , των παραγόντων κινδύνου, των συμπτωμάτων και της πρόληψης και θεραπείας με βάση τα στοιχεία. Αυτή η αποστολή υποστηρίζει τον παγκόσμιο στόχο της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για τη μείωση των πρόωρων θανάτων από μη μεταδοτικές ασθένειες κατά 25% έως το 2025, καθώς και το παγκόσμιο σχέδιο δράσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών μεταξύ του 2013 και του 2020.

Χοληστερίνη στα παιδιά

Η χοληστερόλη παράγεται από το συκώτι. Βοηθά στην οικοδόμηση κυτταρικών μεμβρανών και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ορμονών, όπως οιστρογόνων, τεστοστερόνης και βιταμίνης D.

Τεστ Κορονοϊού

Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο και ο χειμώνας που ακολουθεί θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή με προσωπική υγιεινή , αποστάσεις και μάσκες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τους προσεχείς μήνες ο νέος κορονοϊός πρόκειται να συνυπάρξει με τον εξίσου σοβαρό και επικίνδυνο ιό της γρίπης Α&Β. Αυτή η συνύπαρξη των ιών είναι άγνωστο για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για την ανθρωπότητα και τη δημόσια υγεία. Λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων που εκδηλώνονται από τους διαφορετικούς τύπους ιών είναι εύκολο η ιατρική κοινότητα να αντιμετωπίσει δυσκολίες στη διάκριση του ενός ιού από τον άλλο μόνο από τα συμπτώματα , καθώς υπάρχει και διαφορετικός τρόπος καταπολέμησης των ιών.

Λίπος στο συκώτι

Το λίπος στο συκώτι (λιπώδης διήθηση) είναι επίσης γνωστό ως ηπατική στεάτωση και συμβαίνει όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ. Η μικρή συσσώρευση λίπους στο συκώτι είναι φυσιολογική, μεγαλύτερες ποσότητες όμως μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες παθολογίες.Το συκώτι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο σώμα και βοηθά στην επεξεργασία των θρεπτικών συστατικών που παίρνουμε από τα τρόφιμα καθώς φιλτράρει τις επιβλαβείς ουσίες χωρίς να τις αφήνει να κυκλοφορήσουν στο αίμα.

Σελίδα 1 από 17

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.