Άρθρα - Δείκτης Υγείας

Μια ποικιλία μύθων έχουν ξεσπάσει γύρω από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως πάντα, όταν η λέξη "πανδημία" αρχίζει να εμφανίζεται , οι άνθρωποι αρχίζουν να φοβούνται και με το φόβο έρχεται η παραπληροφόρηση.Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μύθους που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι :

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελέγξετε αν έχετε προσβληθεί από τον ιό – Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσετε στον διαγνωστικό έλεγχο.

Οι κορωνοϊοί είναι μια οικογένεια ιών που στοχεύουν και επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα των θηλαστικών. Ο πρώτος  ήταν ο κορωνοϊός του SARS  υπεύθυνος για το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) - ο οποίος άρχισε να εξαπλώνεται το 2002, επίσης στην Κίνα. Η επιδημία του ιού SARS επηρέασε κυρίως τους πληθυσμούς της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ μέχρι και το 2003.Ο άλλος τύπος κορωνοϊού ήταν ο  MERS - ή αλλιώς ο κορωνοϊός του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής - ο οποίος εμφανίστηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012. Αυτός ο ιός έχει επηρεάσει τουλάχιστον 2.494 ανθρώπους από τότε.

Το ανοσοποιητικό σύστημα  προστατεύει τον οργανισμό από κάθε είδους μόλυνση. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν  ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να τους κάνει επιρρεπείς σε συχνές λοιμώξεις.

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε , φέρνοντας μαζί της σιγά – σιγά και τα πρώτα κρυολογήματα και τις ιώσεις. Γιατί όμως τα παιδιά στο σχολείο αρρωσταίνουν τόσο συχνά; Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ ακολουθώντας απλούς τρόπους υγιεινής.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας λόγω της συχνής εμφάνισης τους ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.Οι υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν εφίδρωση σε όλο το σώμα δημιουργούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Η αύξηση των μικροοργανισμών εντός της ουρήθρας, από μικρόβια όπως (π.χ. E. coli ), είναι η πιο συνηθισμένη αιτία ουρολοίμωξης.

Σελίδα 1 από 14

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.