Άρθρα - Δείκτης Υγείας

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια λοίμωξη η οποία μπορεί να έχει προσβάλλει οποιοδήποτε όργανο του ουροποιητικού συστήματος (νεφρά , ουρητήρες, ουροδόχο κύστη, ουρήθρα). Οι πιο συνηθισμένη λοίμωξη είναι αυτή της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ουρολοίμωξη από τους άνδρες. Η μόλυνση που περιορίζεται στην ουροδόχο κύστη μπορεί να είναι επώδυνη και ενοχλητική. Ωστόσο, σοβαρές συνέπειες μπορεί να προκύψουν εάν η ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στα νεφρά.

Η εξέταση του χρόνου προθρομβίνης (PT) μετράει το χρόνο που χρειάζεται για να πήξει το πλάσμα του αίματος. Η προθρομβίνη είναι μια πρωτεΐνη η οποία παράγεται στο συκώτι και είναι επίσης γνωστή ως παράγοντας II, είναι μία μόνο από τις πολλές πρωτεΐνες του πλάσματος που εμπλέκονται στη διαδικασία θρόμβωσης.

Η αυξητική ορμόνη απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος από την πρόσθια υπόφυση. Η αυξητική ορμόνη δρα σε πολλά μέρη του σώματος για να προάγει την ανάπτυξη στα παιδιά.

Η βιταμίνη D είναι στην πραγματικότητα μια ορμόνη και όχι μια βιταμίνη. Είναι απαραίτητη για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου και παράγεται ως επί το πλείστον στο δέρμα σε απόκριση του ηλιακού φωτός και απορροφάται επίσης από τα τρόφιμα που καταναλώνονται ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής.

Τι είναι η γυναικεία υπογονιμότητα;
Ο όρος  γυναικεία υπογονιμότητα χρησιμοποιείται συχνά ως γενικός όρος για να περιγράψει μια κατάσταση όπου μια γυναίκα δεν μπορεί να συλλάβει παιδί. Ο πραγματικός ιατρικός ορισμός της γυναικείας υπογονιμότητας είναι όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να συλλάβει παιδί μετά από 12 μήνες κανονικής (τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα), μη προστατευμένης σεξουαλικής επαφής.

Η προγεστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στον εμμηνορροϊκό κύκλο και στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Σελίδα 1 από 10

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.