Άρθρα - Δείκτης Υγείας

Γενικά το ανεύρυσμα δημιουργείται όταν το τοίχωμα μιας αρτηρίας εξασθενεί και προκαλεί μια ασυνήθιστα μεγάλη διόγκωση. Αυτή η διόγκωση μπορεί να σπάσει και να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία. Το ανεύρυσμα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, πιο συνηθισμένο είναι όμως σε σημεία όπως :

Τι είναι οι λιποπρωτεΐνες ;
Λιποπρωτεΐνες είναι τα σωματίδια που μεταφέρουν τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στην κυκλοφορία του αίματος .Οι λιποπρωτεΐνες αποτελούνται από πρωτεΐνες , φωσφολιπίδια , τριγλυκερίδια και χοληστερόλη . Η Lp(a) λιποπρωτεΐνη είναι πλούσια σε χοληστερόλη , διαφέρει όμως από την LDL (την κακή χοληστερίνη) καθώς περιέχει επιπλέον την απολιποπρωτεΐνη (α) APO-A όπως επίσης και την απολιπρωτεΐνη (β) APO-B .

Vitamin B12

Η βιταμίνη B12 είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων τα οποία διοχετεύουν τον οργανισμό μας με οξυγόνοΚαθώς μεγαλώνουμε, η ικανότητα του σώματός μας να απορροφά τη βιταμίνη Β12 από τα τρόφιμα μειώνεται.Ερευνες δείχνουν ότι 4 στις 100 γυναίκες ηλικίας 40 έως 59 ετών έχουν έλλειψη στη βιταμίνη Β12 αλλά και σε πολλές άλλες βιταμίνες.

Τα τριγλυκερίδια είναι λίπη στο αίμα . Οι επιπλέον θερμίδες που λαμβάνουμε από τις τροφές ,όταν ο οργανισμός μας δεν τις χρειάζεται τις μετατρέπει σε τριγλυκερίδια στο αίμα. Αν και δεν είναι σαφές πώς, τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορεί να συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών ή στην πάχυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων (αρτηριοσκλήρωση) - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρδιακής νόσου.

Κιρσοί

Οι κιρσώδεις φλέβες γνωστές ως κιρσοί, εμφανίζονται όταν οι φλέβες διογκώνονται και γεμίζουν με αίμα. Χαρακτηρίζονται από τοπικό πρήξιμο στην επιφάνεια του δέρματος των ποδιών και έχουν ένα μπλε-μοβ ή κόκκινο χρώμα. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο κυρίως για τις γυναίκες.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας του ανθρώπου κάθες ηλικίας.

Συνθέτεται στον οργανισμό κυρίως μέσω της επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας αλλά προσλαμβάνεται και μέσω ορισμένων τροφών όπως : σολομός, σκουμπρί, τόνος, μπακαλιάρος, πέστροφα, σαρδέλες, μουρουνέλαιο, αυγά, βοδινό συκώτι.

Σελίδα 1 από 2

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely