Διαβήτης Τύπου ΙΙ

Διαβήτης Τύπου ΙΙ

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ (μη ινσουλινο-εξαρτώμενος) είναι μια χρόνια διαταραχή του μεταβολισμού που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα διαχειρίζεται τη γλυκόζη στο αίμα .Αυτό έχει ως συνέπεια κάνοντας έναν αιματολογικό έλεγχο , υψηλές τιμές σακχάρου και σχετική ανεπάρκεια ινσουλίνης.

Πως προκαλείται ο διαβήτης ;
Το πάγκρεας παράγει μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη . Μέσω της ινσουλίνης τα κύτταραμετατρέπουν τη γλυκόζη από το φαγητό που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ παράγουν ινσουλίνη,αλλά τα κύτταρα  δεν τη χρησιμοποιούν όπως πρέπει.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια το πάγκρεας να υπερλειτουργεί για να παραχθεί περισσότερη ινσουλίνη και από την άλλη να τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα να αυξάνονται.
Τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου ΙΙ είναι δύσκολο να εντοπιστούν, γι’ αυτό και οι περισσότεροι που πάσχουν δεν το γνωρίζουν , ενώ όταν τελικά διαγιγνώσκεται έχουν ήδη εμφανιστεί επιπλοκές στην υγεία.
Ο πιο αποτελεσμάτικός τρόπος να διαπιστώσετε αν είστε διαβητικός ή όχι είναι να κάνετε εξέταση αίματος, ενώ αν εμφανίζετε τα παρακάτω συμπτώματα επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να διαπιστώσει ο ίδιος αν όλα πάνε καλά στην υγεία σας.

Συμπτώματα Διαβήτη τύπου ΙΙ
• πείνα
• θολή όραση
• έντονη δείψα
• μούδιασμα
• μυκητιάσεις
• απώλεια βάρους
• αργή επούλωση τραυμάτων
• κόπωση και εκνευρισμός
• αυξημένη συχνότητα ούρησης
• δερματικά προβλήματα (ξηροδερμία)

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.