Συσσώρευση υγρού στο Δουγλάσειο χώρο

Συσσώρευση υγρού στο Δουγλάσειο χώρο

Το υγρό εντός του Δουγλασείου χώρου είναι ένα εύρημα το οποίο απασχολεί αρκετά τις γυναίκες σε γόνιμη ηλικία.

Εντούτοις, θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι η ποσότητα του υγρού εντός του Δουγλασείου χώρου καθορίζει τη σοβαρότητα του ευρήματος και όχι το εύρημα καθ'εαυτό.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το υγρό εντός του Δουγλασείου χώρου ανευρίσκεται σε μικρή ποσότητα. Μπορεί να παριστά υγρό προερχόμενο από ωορρηξία ή να συνοδεύει περιπτώσεις ήπιας μορφής του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών.

Ελαφρώς μεγαλύτερες ποσότητες υγρού ανευρίσκονται σε περιπτώσεις ραγέντων κύστεων ωοθηκών. Οι εν λόγω περιπτώσεις χρήζουν περαιτέρω θεραπευτικών χειρισμών σε πλαίσια ευρύτερης παθολογίας κυστικού υποβάθρου.

Σε περίπτωση αρχόμενης εγκυμοσύνης με παθολογικές τιμές β χοριακής γοναδοτροπίνης, το εύρημα είναι πολύ ύποπτο για εξωμήτριο εγκυμοσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρξη εφησυχασμός.

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήζουν στενής παρακολούθησης με υπερηχογράφημα διακολπικό  και περαιτέρω αντιμετώπισης για να τερματισθεί εγκαίρως η εξωμήτριος κύηση.

Τέλος, η ανεύρεση μεγάλης ποσότητας υγρού εντός του Δουγλασείου χώρου, υποδηλώνει σοβαρή παθολογία,είτε εκ του αναπαραγωγικού συστήματος, είτε εκ της κοιλιακής χώρας γενικά και θα πρέπει να ακολουθήσει οπωσδήποτε περαιτέρω απεικονιστική διερεύνηση με αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.