Πολύποδες μήτρας

Πολύποδες μήτρας

Οι πολύποδες της μήτρας αναπτύσσονται στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και εκτείνονται μέσα στην κοιλότητα της. Η υπερανάπτυξη των κυττάρων στο ενδομήτριο οδηγεί στον σχηματισμό πολυπόδων της μήτρας, επίσης γνωστοί ως πολύποδες του ενδομητρίου. Αυτοί οι πολύποδες είναι συνήθως καλοήθεις, αν και μερικοί μπορεί να είναι καρκινικοί ή τελικά να μετατραπούν σε καρκίνο εαν δεν γίνει η απαραίτητη παρακολούθηση της εξελιξής τους (προκαρκινικοί πολύποδες).

Οι πολύποδες της μήτρας κυμαίνονται σε μέγεθος από μερικά χιλιοστά - όχι μεγαλύτερο από έναν σουσάμι - έως και αρκετά εκατοστά και προσκολλώνται στο τοίχωμα της μήτρας.Οι πολύποδες της μήτρας κυμαίνονται σε μέγεθος από μερικά χιλιοστά - όχι μεγαλύτερο από έναν σουσάμι - έως και αρκετά εκατοστά και προσκολλώνται στο τοίχωμα της μήτρας.

Υπάρχει η πιθανότητα οι πολύποδες της μήτραςνα είναι περισσότεροι από έναν. Διατηρούνται συνήθως μέσα στη μήτρα , αλλά περιστασιακά, γλιστρούν μέσα από το άνοιγμα της μήτρας (τράχηλο) στον κόλπο. Οι πολύποδες της μήτρας εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες που διέρχονται ή έχουν ολοκληρώσει την εμμηνόπαυση, αλλά και σε γυναίκες νεότερης ηλικίας σπανιότερα.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα των πολυπόδων της μήτρας περιλαμβάνουν :

• Ανεπιθύμητη εμμηνόρροια αιμορραγία (συχνές, απρόβλεπτες περιόδους μεταβλητού μήκους και βαρύτητας)
• Αιμορραγία μεταξύ περιόδων εμμήνου ρύσεως
• Υπερβολικά βαριές περιόδους εμμήνου ρύσεως
• Κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση
• Αγονία.Οι πολύποδες της μήτρας μπορεί να σχετίζονται με τη στειρότητα. Αν έχετε πολύποδες της μήτρας και δεν μπορείτε να αποκτήσετε παιδιά, η αφαίρεση των πολύποδων μπορεί να σας επιτρέψει να μείνετε έγκυος.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.