Διαβήτης τύπου Ι

Διαβήτης τύπου Ι

Ο διαβήτης τύπου Ι, γνωστός ως διαβήτης εξαρτώμενος από την ινσουλίνη, είναι μια χρόνια κατάσταση στην οποία το πάγκρεας παράγει ελάχιστη ή καθόλου ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που χρειάζεται ώστε να γίνει η μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια.

Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης και ορισμένων ιών, μπορεί να συμβάλλουν στον διαβήτη τύπου Ι. Παρόλο που ο διαβήτης τύπου Ι εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ή της εφηβείας, μπορεί να αναπτυχθεί σε ενήλικες.Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης και ορισμένων ιών, μπορεί να συμβάλλουν στον διαβήτη τύπου Ι.

Τα συμπτώματα διαβήτη τύπου Ι μπορεί να εμφανιστούν σχετικά ξαφνικά και μπορεί να περιλαμβάνουν :

• Αυξημένη δίψα
• Συχνουρία
• Πείνα
• Απώλεια βάρους
• Ευερεθιστότητα και άλλες αλλαγές στη διάθεση
• Κόπωση και αδυναμία
• Θολή όραση

Η ακριβής αιτία του διαβήτη τύπου Ι είναι άγνωστη. Συνήθως, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος - το οποίο κανονικά καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς - καταστρέφει λανθασμένα τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη  στο πάγκρεας. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν :

• Γενεσιολογία
• Έκθεση σε ιούς και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες

Επιπλοκές Με τον καιρό, οι επιπλοκές του διαβήτη τύπου 1 μπορεί να επηρεάσουν τα κύρια όργανα στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, των νεύρων, των ματιών και των νεφρών. Η διατήρηση ενός κανονικού επιπέδου σακχάρου στο αίμα μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο πολλών επιπλοκών.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.