Τριχόπτωση

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση μπορεί να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής  ή και ολόκληρο το σώμα. Επίσης , μπορεί να είναι  αποτέλεσμα  κληρονομικότητας, ορμονικών διαταραχών , αναιμίας, αποτέλεσμα παρενέργειας από κάποια φαρμακευτική αγωγή ή απλώς να αποτελεί εποχική τριχόπτωση. Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει τριχόπτωση πιο συχνά όμως παρουσιάζεται στους άνδρες.

Η φαλάκρα συνήθως αναφέρεται στην υπερβολική τριχόπτωση από το τριχωτό της κεφαλής. Η κληρονομική απώλεια μαλλιών με την ηλικία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της φαλάκρας. Σε κάποιες περιπτώσεις πολλοί προτιμούν να μην ακολουθήσουν κάποια θεραπεία ενώ άλλοι αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης μέσω φαρμακευτικής αγωγής και θεραπειών όπως μεταμόσχευση μαλλιών για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Πριν συνεχίσετε την θεραπεία τριχόπτωσης, μιλήστε με το δερματολόγο σας σχετικά με την αιτία της απώλειας μαλλιών, σε αυτό θα βοηθήσει μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις που πρέπει να προηγηθούν πριν την επιλογή της αντίστοιχης θεραπείας.

Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τι την προκαλεί. Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και να επηρεάσει μόνο το τριχωτό της κεφαλής σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Μερικοί τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινοί και άλλοι είναι μόνιμοι.

 Τα σημάδια και τα συμπτώματα της απώλειας τρίχας μπορεί να περιλαμβάνουν :

• Σταδιακή αραίωση στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απώλειας τρίχας, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Στους άνδρες, τα μαλλιά συχνά αρχίζουν να υποχωρούν από το μέτωπο σε μια γραμμή που μοιάζει με το γράμμα Μ. Οι γυναίκες συνήθως διατηρούν τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο αλλά παρουσιάζουν μια  αραίωση στο εσωτερικό τμήμα του κεφαλιού.• Σταδιακή αραίωση στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος απώλειας τρίχας, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Στους άνδρες, τα μαλλιά συχνά αρχίζουν να υποχωρούν από το μέτωπο σε μια γραμμή που μοιάζει με το γράμμα Μ. Οι γυναίκες συνήθως διατηρούν τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο αλλά παρουσιάζουν μια  αραίωση στο εσωτερικό τμήμα του κεφαλιού.

• Επίσης η τριχόπτωση μπορεί να παρουσιαστεί κατά τόπους σε διαφορετικά σημεία στο κεφάλι σχηματίζοντας διάσπαρτα κενά με κυκλικό σχήμα σε μέγεθος κέρματος. Αυτός ο τύπος απώλειας μαλλιών συνήθως επηρεάζει μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται και σε γενειάδα ή φρύδια.

• Ξαφνική χαλάρωση των μαλλιών. Ένα σωματικό ή συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση των μαλλιών. Χούφτες τρίχας μπορεί να βγαίνουν όταν χτενίζετε ή πλένετε τα μαλλιά σας ή ακόμα και μετά από κάποιο τράβηγμα. Αυτός ο τύπος απώλειας μαλλιών προκαλεί συνήθως αραίωση μαλλιών και όχι φαλάκρα.

• Ολική απώλεια μαλλιών. Ορισμένες καταστάσεις και ιατρικές θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία για καρκίνο, μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια μαλλιών σε όλο το σώμα σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα μαλλιά αναπτύσσονται ξανά μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.