7 Τρόποι για να προστατέψετε την οικογένειά σας από τον κορονοϊό.

7 Τρόποι για να προστατέψετε την οικογένειά σας από τον κορονοϊό.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο.

Ακόμη και αν το παιδί σας αναπτύξει τον κορονοϊό, πιθανότατα δεν θα είναι σοβαρό ή απειλητικό για τη ζωή. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά τείνουν να έχουν ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο κορονοϊός είναι μια αναπνευστική ασθένεια όπως το κρυολόγημα ή η γρίπη. Τα μολυσμένα σταγονίδια από βήχα ή φτάρνισμα μπορούν να ταξιδέψουν έως και τα έξι μέτρα και μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους. Νέες αναφορές δείχνουν επίσης ότι η αερομεταφερόμενη μετάδοση μπορεί να είναι δυνατή μέσω αναπνοής και εκπνοής. Αυτό είναι ιδιαίτερα τρομακτικό, δεδομένου ότι το COVID-19 μπορεί να είναι ασυμπτωματικό και μπορεί επίσης να εξαπλωθεί προτού οι άνθρωποι εμφανίσουν συμπτώματα, σύμφωνα με το CDC. Είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόζουμε πρότυπα κοινωνικής απόστασης που θέτει η κυβέρνηση. Μείνετε τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά από τους άλλους και αποφύγετε μέρη με υψηλή κίνηση όπου είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί.

Να είστε προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους.

Φροντίστε να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενώ βγαίνεται για ψώνια,άσκηση κτλ. Για παράδειγμα, μπορείτε να σκουπίσετε τη λαβή του παντοπωλείου με ένα απολυμαντικό και να αποφύγετε την άμεση επαφή με ταμίες.

Σκεφτείτε να φορέσετε μάσκα.

Το CDC προτείνει τη χρήση μάσκας προσώπου με πανί "σε δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν άλλα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ειδικά σε τομείς σημαντικής μετάδοσης με βάση την κοινότητα". Να φοράτε πάντα μάσκα δημόσια εάν δεν αισθάνεστε καλά, καθώς η μάσκα μπορεί να εμποδίσει τα μολυσμένα σταγονίδια σας να μολύνουν άλλους. Είναι επίσης σημαντικό να φοράτε μάσκα εάν διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 (για παράδειγμα, εάν είστε άνω των 65 ετών ή έχετε χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, αν και οι μάσκες δεν συνιστώνται για παιδιά κάτω των 2 ετών) . Επιλέξτε μάσκες υφάσματος ή χαρτιού πάνω από μάσκες αναπνευστικής συσκευής N95, οι οποίες πρέπει να προορίζονται για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Απολυμάνετε το σπίτι και τα υπάρχοντά σας.

Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για τρεις ώρες στον αέρα, τέσσερις ώρες σε χαλκό, 24 ώρες σε χαρτόνι και δύο έως τρεις ημέρες σε ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να απολυμάνετε βασικά πράγματα στο σπίτι σας - όπως οι πάγκοι σας μετά την τοποθέτηση σακουλών παντοπωλείου σε αυτά - για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τον κοροναϊό.

Διδάξτε στα παιδιά σας να μην αγγίζουν τα πρόσωπά τους.

Εάν σταγονίδια με βακτήρια εισέλθουν στη μύτη ή το στόμα ενός παιδιού, μπορεί να αρρωστήσει από τον ιό.Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μην αγγίζουν δημόσια τα πρόσωπά τους.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να προσβληθείτε από τον κορανοϊό είναι να εξασκήσετε σωστή υγιεινή στα χέρια, οπότε διδάξτε στα παιδιά σας πώς να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζονται πριν από το φαγητό, κάθε φορά που επιστρέφετε από χώρο εκτός σπιτιού και πριν αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60 τοις εκατό αλκοόλ .

Να είστε προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε.

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε προσωρινά όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη και το CDC συνιστά τώρα να αποφεύγονται όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια. Ρίξτε μια ματιά στις πιο πρόσφατες οδηγίες και προτάσεις και χρησιμοποιήστε τη διακριτική σας ευχέρεια πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι,καθώς μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή ξέσπασμα στην περιοχή σας ή στην περιοχή στην οποία ταξιδεύετε. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, αποφύγετε άτομα που φαίνονται άρρωστα, πλένετε συχνά τα χέρια σας και απολυμαίνετε κοινόχρηστα αντικείμενα όπως τραπέζια δίσκων.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.