Τι είναι το τεστ αντισωμάτων για Covid-19;
Covid Antibodies

Τι είναι το τεστ αντισωμάτων για Covid-19;

Το τεστ αντισωμάτων μας δείχνει  εάν έχουμε αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό COVID-19. Εάν το τεστ αντισωμάτων βγει θετικό σημαίνει πως στο παρελθόν μολυνθήκαμε από τον ιό ακόμη και ασυμπτωματικά και τώρα έχουμε αναπτύξει αντισώματα.  

Πότε γίνεται το τεστ αντισωμάτων και γιατί είναι σημαντικό;

Το τεστ αντισωμάτων πραγματοποιείται μετά από πλήρη ανάρρωση από τον COVID-19. Το τεστ αντισωματων γίνεται με απλη αιμοληψία. Στη συνέχεια, το δείγμα εξετάζεται για να προσδιοριστεί εάν έχετε αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού. Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αυτά τα αντισώματα - πρωτεΐνες που είναι χρήσιμες για την καταπολέμηση του ιού.Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι έχετε αντισώματα, αυτό δείχνει ότι πιθανότατα έχετε μολυνθεί με COVID-19 κάποια στιγμή στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε κάποια ανοσία. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με το εάν η ύπαρξη αντισωμάτων σημαίνει ότι είστε προστατευμένοι από την εκ νέου μόλυνση με COVID-19. Το επίπεδο της ανοσίας και η διάρκεια της ανοσίας δεν είναι ακόμη γνωστά. Προς το παρόν διενεργούνται  μελέτες σχετικά με αυτό το ζήτημα. 

Ο χρόνος και ο τρόπος διενέργειας του τεστ αντισωμάτων επίσης,  επηρεάζει την ακρίβεια του αποτελέσματος . Εάν έχετε κάνει το τεστ αντισωμάτων  πολύ νωρίς ή κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, όταν η ανοσοαπόκριση είναι ακόμα στο στάδιο  εξέλιξης στον οργανισμό, η εξέταση ενδέχεται να μην ανιχνεύσει αντισώματα, επομένως χρειάζεται να περιμένετε περίπου 20 ημέρες από την ανάρρωση για να κάνετε το τεστ.

Ένα άλλο όφελος από την εξέταση αντισωμάτων είναι ότι τα άτομα που έχουν αναρρώσει από το COVID-19 μπορεί να είναι επιλέξιμα για δωρεά πλάσματος, που λαμβάνεται με λήψη αίματος. Αυτό το πλάσμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων με σοβαρή ασθένεια και να ενισχύσει την ικανότητα καταπολέμησης του. Στις ΗΠΑ, το πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης COVID-19 προσλαμβάνει συμμετέχοντες για αυτήν την πολλά υποσχόμενη μελέτη θεραπείας, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις σε πειραματική βάση.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.