Τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα;
ρευματοειδής αρθρίτιδα

Τι είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις και βλάβες σε όλο το σώμα σας.
Η αρθρική βλάβη που προκαλεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα συμβαίνει συνήθως και στις δύο πλευρές του σώματος.

Έτσι, εάν επηρεαστεί μια άρθρωση σε ένα από τα χέρια ή τα πόδια σας, πιθανότατα θα επηρεαστεί και η ίδια άρθρωση στο άλλο χέρι ή πόδι. Αυτός είναι ένας τρόπος που οι γιατροί διακρίνουν την ρευματοειδή αρθρίτιδα  από άλλες μορφές αρθρίτιδας, όπως η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ). Οι θεραπείες λειτουργούν καλύτερα όταν διαγνωστεί νωρίς , επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα . Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με την ρευματοειδή αρθρίτιδα  από τύπους και συμπτώματα.

Συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα  είναι μια χρόνια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα φλεγμονής και πόνου στις αρθρώσεις. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται σε περιόδους γνωστές ως εξάρσεις ή παροξύνσεις. Άλλες φορές είναι γνωστές ως περίοδοι ύφεσης - αυτό συμβαίνει όταν τα συμπτώματα εξαφανίζονται εντελώς.
Ενώ τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να επηρεάσουν πολλά όργανα του σώματος, τα συμπτώματα των αρθρώσεων  περιλαμβάνουν:

• πόνος στις αρθρώσεις

• πρήξιμο στις αρθρώσεις

• δυσκαμψία στις αρθρώσεις

• παραμορφώσεις των άκρων

Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν από ήπια έως σοβαρά. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε τα συμπτώματά σας, ακόμα κι αν έρχονται και υποχωρούν . Η γνώση των πρώτων συμπτωμάτων  θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και να το διαχειριστείτε καλύτερα.

Διάγνωση ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μπορεί να πάρει χρόνο και μπορεί να απαιτήσει πολλαπλές εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, ακτινογραφίες κ.α.)σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού ρευματολόγου που σας παρακολουθεί.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.