Κατακράτηση υγρών το καλοκαίρι

.
Κατακράτηση υγρών

Κατακράτηση υγρών το καλοκαίρι

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται και στα δύο φύλα και προκαλεί συνήθως πρήξιμο στην κοιλιά ή και στα πόδια, καθώς και ένα έντονο και επαναλαμβανόμενο αίσθημα δυσφορίας.

Πολλές φορές λοιπόν ενδέχεται να νιώθετε πως το σώμα στο κουβαλά μεγαλύτερο βάρος από το κανονικό ενώ δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου οι διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό συμβαίνει διότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νερό, το οποίο ποσοστό αλλάζει ανάλογα με τη διατροφή μας, τα επίπεδα άσκησης αλλά και διάφορες ορμονικές μεταβολές.

Συγκεκριμένα, θα έχετε παρατηρήσει πως ύστερα από ένα ιδιαίτερα βαρύ γεύμα χωρίς την κατανάλωση νερού, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε τα παραπάνω συμπτώματα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως τα κύτταρα του οργανισμού απορροφούν πολύ περισσότερο νερό με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα των υγρών στο αίμα και έτσι να προκαλείται κατακράτηση υγρών.

Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο συχνό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς το καλοκαίρι οι έντονα υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την ανάγκη του οργανισμού για πρόσληψη υγρών. Εάν λοιπόν καταναλώνετε ιδιαίτερα βαριά γεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ξεχνάτε μάλιστα να πίνετε συχνά νερό ώστε ο οργανισμός να μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια υγρών, τότε το αίσθημα δυσφορίας και βάρους μπορεί να είναι πολύ πιο έντονο.

Με ποιους τρόπους λοιπόν μπορούμε να την αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

- Πίνοντας άφθονο νερό
Πρόκειται ούτως ή άλλως για μία συνήθεια που πρέπει να καθιερώσουμε στη ζωή μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που έχουν αναλυθεί κι άλλες φορές.
 
- Αποφεύγοντας το αλάτι
Το αλάτι κάνει σίγουρα πιο νόστιμο το φαγητό, ωστόσο έχει διάφορες αρνητικές συνέπειες στην υγεία. Παράλληλα είναι ένας λόγος που συντελεί στην κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

- Ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή
Μείνετε μακριά από γαλακτοκομικά προϊόντα που έτσι κι αλλιώς προκαλούν καούρες και φουσκώματα όπως επίσης από κόκκινο κρέας, ζάχαρη και αλκοόλ.
 
- Εφαρμόζοντας καθημερινή άσκηση
Η γυμναστική δεν θα μπορούσε να λείπει και από την συγκεκριμένη λίστα. Βάλτε έστω 15 λεπτά άσκησης στη ζωή σας.

- Ρυθμίζοντας ορμονικά θέματα
Μερικές φορές η κατακράτηση υγρών είναι άμεσα συνδεδεμένη με ορμονικά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλό να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ορμονολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το πρόβλημα και στη συνέχεια να χορηγηθεί από το γιατρό η κατάλληλη αγωγή για την αντιμετώπιση του.

- Αποφυγή πολύ υψηλών θερμοκρασιών
Η έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι παράγοντας που επιδεινώνει την εμφάνιση κατακρατήσεις υγρών. Φροντίζετε να μένετε σε άνετο περιβάλλον με επαρκές οξυγόνο και κατάλληλη θερμοκρασία.

 

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 20:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.