Υπερηχογράφημα μαστών

.
Υπερηχογράφημα μαστών

Υπερηχογράφημα μαστών

Το υπερηχογράφημα μαστών είναι μια απεικονιστική εξέταση που γίνεται εύκολα, γρήγορα και ακίνδυνα, χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας. Τα μηχανήματα που πραγματοποιούν την εξέταση είναι πλέον σύγχρονα και προσφέρουν λεπτομερή μελέτη και ακρίβεια στη διάγνωση.

Πώς ακριβώς γίνεται το υπερηχογράφημα μαστού;

Η εξέταση γίνεται με τη χρήση μηχανήματος υπερήχων όπου η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα και σε ύπτια θέση με το χέρι της πλευράς που εξετάζεται πίσω από το κεφάλι. Η επιφάνεια του δέρματος του μαστού επαλείφεται με τζελ, κάτι το οποίο διευκολύνει τη διαπερατότητα της υπερηχογραφικής δέσμης ώστε να παράγεται η εικόνα στην οθόνη του μηχανήματος.

Τι ακριβώς «βλέπουμε» με το υπερηχογράφημα μαστού;

Πρόκειται όπως είπαμε για μια ανώδυνη μέθοδο που εξετάζει τη σύσταση των μαστών για τυχόν ύπαρξη ογκιδίων και αλλοιώσεων αναπαράγοντας εικόνες σε διάφορα επίπεδα. Με τη συγκεκριμένη εξέταση μπορούμε να διαχωρίσουμε εάν ένα ογκίδιο στο μαστό είναι καλοήθες ή κακοήθες. Ωστόσο, μειονεκτεί συγκριτικά με τη μαστογραφία καθώς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τις μικροαποτιτανώσεις που αποτελούν και τη συχνότερη μορφή εμφάνισης καρκίνου καθώς και αλλοιώσεις που έχουν πολύ μικρό μέγεθος.

Κάθε πότε γίνεται το το υπερηχογράφημα μαστού;

Το υπερηχογράφημα μαστών είναι πολλές φορές αναγκαίο για την αξιολόγηση όγκων του μαστού που ανακαλύπτει η γυναίκα με την ψηλάφηση ή ακόμη και με κλινική εξέταση ή τη μαστογραφία. Μπορεί να διαχωρίσει εάν οι αλλοιώσεις ή τα ογκίδια που παρατηρούνται είναι κύστες ή συμπαγείς όγκοι. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και συμπληρωματικά της μαστογραφίας αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαγνωστική ακρίβεια. Αποτελεί λοιπόν μια βασική προληπτική εξέταση σε γυναίκες κάτω των 30 ετών όπου οι μαστοί είναι πυκνοί και ως εκ τούτου η κλασική μαστογραφία ενδέχεται να έχει και μειωμένη διαγνωστική ακρίβεια.

Πρέπει βέβαια πάντα να λαμβάνεται υπόψη το κλινικό και οικογενειακό ιστορικό κάθε γυναίκας ώστε σε συνεννόηση με τον ιατρό που θα εκτιμήσει την κατάσταση και τα ευρήματα, να αποφασιστεί ποια είναι η πλέον κατάλληλη εξέταση για τη μεγιστοποίηση της διαγνωστικής ακρίβειας.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 20:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.