Πνευμονια ή βρογχίτιδα ;

Πνευμονια ή βρογχίτιδα ;

Πνευμονία :

Πρόκειται για μία φλεγμονή που δημιουργείται στους πνεύμονες λόγω μόλυνσης από διάφορους μικροοργανισμούς . Η πνευμονία μπορεί να είναι αρκετά ήπια και ιάσιμη , μπορεί όμως να αποτελέσει και απειλή για τη ζωή εάν παρουσιαστεί σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων όπως ηλικιωμένους , παιδιά , άτομα με χαμηλό ανοσοποιητικό και καπνιστές. Επίσης , η σοβαρότητα της λοίμωξης εξαρτάται από το είδος του μικροοργανισμού που την προκάλεσε. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά που παρουσιάζει ένα απλό κρύωμα όπως βήχας , κακή διάθεση , αδυναμία , πυρετός , δύσπνοια .

Βρογχίτιδα :

Πρόκειται για μια φλεγμονή που δημιουργείται στους βρόγχους . Υπάρχουν δύο είδη βρογχίτιδας , η χρόνια βρογχίτιδα και η οξεία βρογχίτιδα. Η χρόνια βρογχίτιδα είναι πιο σοβαρή καθώς πρόκειται για χρόνιο ερεθισμό και μόλυνση του βλεννογόνου και χαρακτηρίζεται ως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Η οξεία βρογχίτιδα είναι ηπιότερης μορφής και πρόκειται για φλεγμονή των βρόγχων από ιό. Συνήθως μπορεί να δημιουργηθεί μετά από ένα βαρύ κρυολόγημα. Η συμπτωματολογία της βρογχίτιδας , είτε οξεία , είτε χρόνια είναι βήχας, πυρετός, φλέγματα, αδυναμία, πόνος στο στήθος.

Ο διαγνωστικός έλεγχος που γίνεται για τη διάγνωση της βρογχίτιδας αλλά και της πνευμονίας είναι :

• Ακτινογραφία θώρακος
• Γενική εξέταση αίματος
• Καλλιέργεια πτυέλων (για βρογχίτιδα)

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.