Κάπνισμα - Χοληστερίνη - Καρδιά

Κάπνισμα - Χοληστερίνη - Καρδιά

Μια από τις συχνότερες αιτίες καρδιακού νοσήματος ειδικά στις νεότερες ηλικίες είναι το κάπνισμα.Σύμφωνα με έρευνες το 1/3 των θανάτων από καρδιαγγειακό νόσημα οφείλονται σε αυτό.

Ενας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η υψηλή χοληστερίνη ,ειδικά όταν συνοδεύεται από υψηλή αρτηριακή πίεση , διαβήτη αλλά και ΚΑΠΝΙΣΜΑ .

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα την καρδιά ;

Η πιο γνωστή επίδραση του καπνίσματος είναι ότι μειώνει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL) η οποία συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς από καρδιακά νοσήματα. Από την άλλη καμιά έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL),ωστόσο όμως μπορεί να ενισχύσει τις επιβλαβείς συνέπειες που έχει η κακή χοληστερίνη στον οργανισμό.

Κόβωντας το κάπνισμα......

• Τα καλά νέα είναι ότι διακόπτοντας το κάπνισμα , τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης επηρεάζονται άμεσα και θετικά.Ερευνες έχουν δείξει ότι σε διάστημα τριών εβδομάδων διακοπής από το κάπνισμα η καλή χοληστερίνη HDL μπορεί να αυξηθεί έως και 30% !

• Από την άλλη ο κίνδυνος καρδιακού νοσήματος μπορεί να μειωθεί έως και 30%μέσα σε ένα χρόνο διακοπής από το κάπνισμα και μετά από 5-10 χρόνια ο κίνδυνος καρδιακού νοσήματος είναι ο ίδιος που θα είχατε εάν δεν είχατε καπνίσει ποτέ.

• Συνδυάζοντας τη διακοπή του καπνίσματος με σωματική άσκηση και σωστή διατροφή γίνεται ακόμα πιο εύκολη η ρύθμιση της χοληστερίνης στα φυσιολογικά επίπεδα και ενισχύεται η πνευμονική λειτουργία.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.