Λιποπρωτεΐνη Lp(a) και ο ρόλος της για Χοληστερίνη & Καρδιά

  Ποιοί είμαστε

Ο Δείκτης Υγείας βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των ασθενών για άμεση, υπεύθυνη και αποτελεσματική προσέγγιση των ιατρικών τους προβλημάτων, στηριζόμενος στο σύγχρονο εξοπλισμό και το υψηλής κατάρτισης επιστημονικό δυναμικό του.

  Κατ' οίκον αιμοληψία

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων για εκτέλεση της αιμοληψίας στο χώρο τους, ο Δείκτης Υγείας σας αποστέλλει ειδικό συνεργείο αιμοληψίας, κατόπιν ραντεβού

   Προληπτικός έλεγχος

Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η λιποπρωτεΐνη Lp(a) όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιακού νοσήματος , ακόμα και αν οι τιμές της LDL και HDL είναι φυσιολογικά . Ωστόσο, η διατήρηση χαμηλών επιπέδων LDL μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου .


Πώς μπορούν να ρυθμιστούν τα υψηλά επίπεδα Lp(a) ;
Η Lp(a) καθορίζεται από την προδιάθεση που έχει ένας οργανισμός να έχει παθολογικές τιμές ή όχι γι’ αυτό και η ρυθμισή της με διατροφή , απώλεια βάρους , γυμναστική , λήψη στατινών κ.τ.λ. δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μειώσουν τις υψηλές τιμές της Lp(a). Αποτελεσματική στη μείωση της μέχρι ένα βαθμό μπορεί να είναι η ασπιρίνη, η 1-καρνιτίνη, το ασκορβικό οξύ , η λυσίνη, το ασβέστιο , τα αντι-οιστρογόνα. Η κατανάλωση λίπους δεν έχει δείξει ότι αυξάνει την Lp(a) . Μια έρευνα κατέγραψε τη μείωση επιπέδων Lp(a) σε άτομα που ακολούθησαν δίαιτες πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (πλούσιες σε φοινικέλαιο) ή μονοακόρεστα λίπη. Η νιασίνη όμως αποτελεί την κύρια θεραπεία για τις αυξημένες τιμές της Lp(a) και πάλι όμως δεν ισχύει για το 100% των ασθενών.

Το διαγνωστικό κέντρο  ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ και το Ιατρικό Δερματολογικό κέντρο lasers CITYMED  μετρούν 7 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας στο χώρο της υγείας.

citymed

Ο Δείκτης Υγείας είναι ενεργό μέλος του  Όμιλου AFFIDEA ο οποίος πλέον εξυπηρετεί  τα ατομικά συμβόλαια υγείας των πελατών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 

 Affidea  Εθνική Ασφαλιστική

Συνεργασίες με : SURVIVOR 2017 ΣΚΑΪ, POWER OF LOVE 2018 ΣΚΑΪ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.