Οστεοπόρωση και Εμμηνόπαυση

Οστεοπόρωση και Εμμηνόπαυση

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που προκαλεί αποδυνάμωση των οστών,με αποτέλεσμα να είναι πολύ ευαίσθητα σε κάποια ενδεχόμενη πτώση προκαλώντας κάταγμα. Δυστυχώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα γι' αυτό μπορεί να βρεθείτε με οστεοπόρωση σε προχωρημένο στάδιο χωρίς να το καταλάβετε εάν δεν κάνετε τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο(εξετάσεις ούρων/αίματος και Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας) από την ηλικία των 50 και μετά που συνήθως παρουσιάζεται.

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το μόνιμο τέλος των μηνιαίων περιόδων και της γονιμότητας. Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις μεταβολές της εμμηνόπαυσης μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ετών. Καθώς οι γυναίκες εισέρχονται στην εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης αρχίζουν να μειώνονται. Το οιστρογόνο δρα ως φυσικός προστάτης και υπερασπιστής της αντοχής των οστών. Η έλλειψη οιστρογόνων συμβάλλει στην ανάπτυξη της οστεοπόρωσης. Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων δεν είναι η μόνη αιτία για την οστεοπόρωση υπάρχουν και άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι για τα εξασθενημένα οστά. Όταν αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται με μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η οστεοπόρωση μπορεί να αρχίσει ή να αναπτύσσεται ταχύτερα, αν ήδη εμφανίζεται στα οστά σας.

Παράγοντες που επιβαρύνουν επιπλέον την οστεοπόρωση :

Κάπνισμα
Το κάπνισμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση. Φαίνεται επίσης ότι προκαλεί νωρίτερα την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης.

Η κατασκευή του σώματος
Οι γυναίκες που είναι μικροσκοπικές ή λεπτές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Υπάρχουσα οστική πυκνότητα
Όταν φτάνετε στην εμμηνόπαυση, όσο μεγαλύτερη είναι η οστική πυκνότητα, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Οικογενειακό ιστορικό
Εάν οι γονείς ή οι παππούδες σας είχαν οστεοπόρωση ή υπέστησαν κάταγμα ισχίου λόγω μικρής πτώσης, μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Γένος
Οι γυναίκες έχουν έως και τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης οστεοπόρωσης από τους άνδρες.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.