Εποχιακή τριχόπτωση του φθινοπώρου

Εποχιακή τριχόπτωση του φθινοπώρου

Αναμφίβολα η εποχή του φθινοπώρου επηρεάζει πάρα πολύ  χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλη τριχόπτωση κατά την περίοδο αυτή. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό ποικίλλουν,αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι παθολογικές και οι τρίχες πέφτουν απλώς για να αντικατασταθούν με φυσικό τρόπο από νέες,όπως το επιβάλλει ο κύκλος ζωής της τρίχας.

Έρευνα στη Σουηδία που έγινε σε 800 γυναίκες για 6 συνεχόμενα χρόνια έδειξε ότι το φθινόπωρο όντως είναι η εποχή κατά την οποία τα μαλλιά πέφτουν περισσότερο από το συνηθισμένο και φυσιολογικό.

Γνωρίζοντας τον κύκλο ζωής της τρίχας μας βοηθάει να κατανοήσουμε πότε μια τριχόπτωση είναι φυσιολογική ή όχι. Τα ανθρώπινα μαλλιά ακολουθούν τρία στάδια κατά τη διάρκεια της ζωής τους :

• Αναγενής φάση (διαρκεί 2 έως 6 χρόνια) είναι η φάση κατά την οποία η τρίχα αναπτύσσεται.
• Αναγενής φάση (διαρκεί 2 έως 6 χρόνια) είναι η φάση κατά την οποία η τρίχα αναπτύσσεται.
• Καταγενής φάση (διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως 2 μήνες) είναι η φάση κατά την οποία η τρίχα βρίσκεται σε αδράνεια και προετοιμάζεται για την πτώση
• Τελογενής φάση (διαρκεί 3 έως 6 εμδομάδες) σε αυτή τη φάση η ανάπτυξη της τρίχας σταματάει ,η τριχοφυία αναστέλλεται και τα τριχοθυλάκια αποδυναμώνονται σταδιακά μέχρι να πέσουν.


Πότε λέμε ότι έχουμε τριχόπτωση;

Σε φυσιολογικές συνθήκες το 90% των τριχών βρίσκονται σε φάση αναγένεσης και το 10% βρίσκεται σε τελογενή φάση. Τριχόπτωση λέμε ότι έχουμε όταν στην τελογενή φάση το ποσοστό των τριχών που πέφτουν ξεπερνούν το 20%.

Οι αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ερευνήσουμε την αιτία ή τις αιτίες που προκαλούν την εκτεταμένη τριχόπτωση . Οι εξετάσεις αυτές είναι :Οι αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ερευνήσουμε την αιτία ή τις αιτίες που προκαλούν την εκτεταμένη τριχόπτωση . Οι εξετάσεις αυτές είναι :

- εξέταση σιδήρου / αιματοκρίτη (αναιμία)
- εξετάσεις για πολυκυστικές ωοθήκες (ορμονολογικές)
- εξετάσεις θυρεοειδούς- εξετάσεις βιταμινών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.