Αλλεργική ρινίτιδα
Αλλεργική ρινίτιδα

Αλλεργική ρινίτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα, προκαλεί ενδείξεις και συμπτώματα που μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα, όπως ρινική καταρροή, φαγούρα στα μάτια, συμφόρηση, φτάρνισμα. Όμως, σε αντίθεση με το κρυολόγημα, ο αλλεργικός πυρετός δεν προκαλείται από ιό. Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλείται από αλλεργική αντίδραση σε εξωτερικά ή εσωτερικά αλλεργιογόνα, όπως γύρη, ακάρεα σκόνης ή τρίχες και σάλιο που προέρχονται από γάτες, σκύλους και άλλα ζώα με γούνα ή φτερά.

 Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις του πάσχοντα, στην εργασία ή στο σχολείο και γενικά να επηρεάσει την καθημερινότητα.

Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:
1. ρινική συμφόρηση
2. Υγρά κόκκινα μάτια και φαγούρα (αλλεργική επιπεφυκίτιδα)
3. Φτάρνισμα
4. Βήχας
5. κόπωση

Τα συμπτώματα  μπορεί να επιδεινωθούν σε συγκεκριμένες στιγμές του έτους όπως:
- την  άνοιξη κυρίως με τη γύρη των δένδρων
- όλο το χρόνο από ακάρεα σκόνης και τρίχες από τα κατοικίδια ζώα

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια φαρμακευτική αγωγή χωρίς παρενέργειες όπως(π.χ. υπνηλία) για ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας. Επίσης η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση σε παθήσεις όπως είναι οι ρινικοί πολύποδες και το άσθμα .

Όταν εκδηλώνεται η αλλεργική ρινίτιδα σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα αναγνωρίζει μια επιβλαβή αερομεταφερόμενη ουσία ως επιβλαβή. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα παράγει τότε αντισώματα σε αυτή την αβλαβή ουσία. Την επόμενη φορά που θα έρθετε σε επαφή με την ουσία, αυτά τα αντισώματα θα σηματοδοτούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να απελευθερώσουν χημικά όπως η ισταμίνη στην κυκλοφορία του αίματός , πράγμα που προκαλεί μια αντίδραση που οδηγεί στα σημάδια και τα συμπτώματα του αλλεργικού συναγερμού.

Μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις για αλλεργίες μπορεί να βοηθήσει στην διεξαγωγή ενός συμπεράσματος για το αν υπάρχει αλλεργία  και αν ναι σε ποιες κατηγορίες, ώστε να αποφεύγετε ότι σας ενοχλεί για την μείωση των συμπτωμάτων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.