Πέτρες στα νεφρά

Πέτρες στα νεφρά

Ο πόνος στα νεφρά  μπορεί να προέρχεται από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό του νεφρού. Τα νεφρά  βρίσκονται στην πλάτη,κάποια εκατοστά πάνω από τη μέση γι'αυτό και πολλοί άνθρωποι όταν πονούν σε εκείνο το σημείο νομίζουν ότι πονάει η μέση ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα βρίσκεται στα νεφρά. Οι περισσότερες παθήσεις που προκαλούν πόνο στα νεφρά επηρεάζουν συνήθως μόνο το ένα νεφρό.

Οι πέτρες των νεφρών (νεφρική λιθίαση, νεφρολιθίαση) είναι σκληρές αποθέσεις από μέταλλα και άλατα που σχηματίζονται μέσα στα νεφρά.

Οι πέτρες στα νεφρά μπορούν να δημιουργηθούν από πολλές αιτίες και μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε τμήμα του ουροποιητικού συστήματος - από τα νεφρά μέχρι την ουροδόχο κύστη. Συχνά, σχηματίζονται πέτρες όταν συγκεντρώνονται τα ούρα, επιτρέποντας στα μεταλλικά στοιχεία να κρυσταλλώνονται και να κολλούν μεταξύ τους.

Η διέλευση των λίθων των νεφρών μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη, αλλά οι πέτρες συνήθως δεν προκαλούν μόνιμη βλάβη εάν αναγνωριστούν εγκαίρως. Οι πέτρες στα νεφρά μπορούν να αντιμετωπιστούν  πολλές φορές μόνο με φαρμακευτική αγωγή και με κατανάλωση αρκετής ποσότητος νερού,ενώ σε άλλες περιπτώσεις - για παράδειγμα, εάν οι πέτρες φτάσουν στο ουροποιητικό σύστημα και δημιουργήσουν  ουρολοίμωξη ή προκαλούν άλλες επιπλοκές  μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Ο θεράπων ιατρός  μπορεί να συστήσει προληπτική θεραπεία για να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπιάζουσας νεφρικής πέτρας εάν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εμφανιστεί ξανά.

Μια πέτρα νεφρού μπορεί να μην προκαλέσει συμπτώματα μέχρι να μετακινηθεί μέσα στο νεφρό  ή να περάσει στον ουρητήρα (τον σωλήνα που συνδέει τον νεφρό με την ουροδόχο κύστη). Σε αυτό το σημείο, μπορεί να παρατηρήσετε αυτά τα  συμπτώματα:

  • Σοβαρός πόνος στα πλευρά και στην πλάτη
  • Πόνος στην ούρηση
  • Ροζ, κόκκινα ή καφέ ούρα
  • Ναυτία και έμετος
  • Επίμονη ανάγκη για ούρηση
  • Συχνοουρία
  • Πυρετός και ρίγη εάν υπάρχει μόλυνση

Ο πόνος που προκαλείται από μια πέτρα στα νεφρά μπορεί να αλλάξει - για παράδειγμα, μετατοπίζοντας σε διαφορετική θέση ή αυξάνοντας την ένταση - καθώς η πέτρα μετακινείται μέσω του ουροποιητικού συστήματος.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.