Πρησμένα πόδια το καλοκαίρι....

Πρησμένα πόδια το καλοκαίρι....

Συχνά το καλοκαίρι αρκετός κόσμος παρατηρεί έντονο πρήξιμο στα πόδια λόγω αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός προκαλεί αγγειοδιαστολή για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που προκαλούν πρήξιμο στα πόδια. Ωστόσο, ίσως οι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι για τα πρησμένα πόδια είναι η φλεβική ανεπάρκεια και η κακή στάση του σώματος. Η φλεβική ανεπάρκεια ουσιαστικά σημαίνει ότι τα πρησμένα πόδια προκύπτουν από την αυξημένη πίεση μέσα στις φλέβες λόγω του συστήματος των βαλβίδων που υπολειτουργεί. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη πίεση, συστήνονται οι κάλτσες συμπίεσης. Η εξωτερική πίεση από τις κάλτσες συμπίεσης αποτρέπει την παραμονή του υγρού στον ιστό γύρω από τις φλέβες. Εάν οι κάλτσες συμπίεσης φοριούνται το πρωί όταν τα πόδια είναι ξεκούραστα, το πρήξιμο μπορεί να υποχωρήσει. Η φλεβική ανεπάρκεια δεν προκαλεί μόνο διογκωμένα πόδια,άλλα και  αίσθημα βάρους στα πόδια και πόνο σε σημείο που να δυσκολεύεται κάποιος να περπατήσει.

Η δεύτερη πιο συχνή αιτία για τα πρησμένα πόδια είναι η κακή στάση του σώματος είτε λόγω πολύωρης ορθοστασίας ,είτε καθιστικής στάσης. Και στις δύο περιπτώσεις το αίμα συσσωρεύεται στα πόδια και προκαλείται το οίδημα το οποίο προκαλεί δυσφορία.

Τέλος,άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε πρήξιμο των ποδιών και ειδικότερα το καλοκαίρι είναι η εγκυμοσύνη , η λήψη φαρμάκων , η διατροφή πλούσια σε αλάτι.

Τρόποι αντιμετώπισης του πρηξίματος των ποδιών :

- περπάτημα

- κατανάλωση νερού

- κρύο νερό στα πόδια

- μείωση αλατιού στη διατροφή

- άνετα παπούτσια

Ο Δείκτης υγείας για τη διάγνωση της σωστής λειτουργίας των αγγείων στα πόδια συστήνει triplex φλεβώναρτηριών.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.