Ζώντας την Πραγματική Μαγεία των Χριστουγέννων με τα Παιδιά

.

Ζώντας την Πραγματική Μαγεία των Χριστουγέννων με τα Παιδιά

Υπάρχει μια φράση που λέει “Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, βρίσκουμε την χαρά των Χριστουγέννων – μέσα από την καρδιά του το αληθινό τους νόημα”. Αν και τα τελευταία χρόνια, τα Χριστούγεννα έχουν εμπορευματοποιηθεί και έχουν μετατραπεί σε μια γιορτή ανταλλαγής δώρων, αν κάνουμε λίγο πίσω και προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ουσία που εμπεριέχει αυτή η μεγάλη γιορτή, θα συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο και τη διαχρονικότητα των μυνημάτων της!

Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι η περίοδος που γιορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου. Και με αυτή τη γέννηση, σηματοδοτείται απύθμενη χαρά και αγαλλίαση. Μια υπόσχεση, ότι μέσα σε ένα κόσμο που πάντα θα βρίσκει τρόπο να μας θλίβει και να μας αγχώνει, θα σιγοκαίει και η ελπίδα, η άσβηστη φλόγα της ψυχής ότι δεν χάθηκαν όλα.

Είναι τυχαίο ότι τα παιδια λατρεύουν τα Χριστούγεννα; Ότι πιστεύουν στα θαύματα; Στην αγνότητα των συναισθημάτων; Ότι ζουν με απόλυτη πληρότητα, χαρά και δίχως υστεροβουλίες; Ότι αγαπούν, χωρίς ενδοιασμούς; Ότι αρκεί κάτι ελάχιστο (και ίσως αφελές για κάποιους), όπως μια χιονονιφάδα που έκατσε στη μύτη τους για να νιώσουν την απόλυτη ευτυχία; Πόσο σοφά μπορεί να είναι αυτά τα μικρά πλάσματα όταν έχουν καταλάβει ότι όλο το νόημα των Χριστουγέννων (και της ζωής γενικότερα) κρύβεται στα μικρά και καθημερινά! Ότι αρκεί να περιβάλλεσαι από αγάπη για να είσαι ευτυχισμένος. Να γίνεις και ο ίδιος αγάπη. Να μη σταματήσεις να ελπίζεις.

Όλα γύρω από τα Χριστούγεννα μαρτυρούν αυτή ακριβώς την διαπίστωση. Η επιλογή του πεύκου για Χριστουγεννιάτικου δέντρο συμβολίζει την ελπίδα της ανθρωπότητας, όντας ένα αειθαλές δέντρο που παραμένει πράσινο όλο το χρόνο. Το αστέρι πάνω στην κορυφή; Ένα θεϊκό σημάδι για υποσχέσεις που μας δόθηκαν αιώνες πριν – ότι δεν χάθηκαν όλα. Τα στεφανάκια που πλέκουμε και στολίζουμε τις εξώπορτές μας αντιπροσωπεύει την πραγματική υπόσταση της αγάπης: Η αγάπη δεν έχει αρχή και τέλος.

Δημιουργώντας Χριστουγεννιάτικες Αναμνήσεις με τα Παιδιά

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι περίοδος χαράς και ίασης, ψυχικής ή και σωματικής ακόμα. Μια περίοδος αναμελιάς και συνάμα μια θαυμάσια ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Να δώσουμε δώρα και να λάβουμε ευχές επειδή είναι μια γιορτή αγάπης – αυτής της αγνής, άνευ όρων, ανιδιοτελής και απύθμενης αγάπης.

Είναι η εποχή του χρόνου που μπορείς να κάνεις, κυριολεκτικά, κάτι μαγικό από το τίποτα! Πώς; Δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσεις μοναδικές εμπειρίες ζωής. Μπορείς μαζί με τα παιδιά να τυλίξετε όλοι μαζί τα δώρα που πήρατε για τον παππού, τη γιαγιά και άλλα μέλη της οικογένειας, πίνοντας ζεστή σοκολάτα, τρώγοντας κουλουράκια κανέλας και ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο cd player ή στο YouTube. Ιδιαίτερα για τη χρονιά αυτή, οι εικόνες αυτές αποκτούν πολύ μεγαλύτερη σημασία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού τις κάνει να φαντάζουν πλέον καθόλου δεδομένες και μάλλον δύσκολες: άλλη μια απόδειξη πως δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε τις μικρές καθημερινές εμπειρίες και αναλωνόμαστε σε ανούσιες δραστηριότητες.

Και όταν με το καλό καθίσετε όλοι γύρω από το γιορτινό τραπέζι, θυμηθείτε το λόγο που γίνονται όλα αυτά – να μετρήσουμε ευλογίες και να νιώσουμε ευγνώμονες για όσα η ζωή μας έχει δώσει απλόχερα – την υγεία μας, την δυνατότητα να μοιραζόμαστε στιγμές με τους αγαπημένους μας, να έχουμε μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας, ρούχα να ντυθούμε, παπούτσια να φορέσουμε, φαγητό να φάμε, ζέστη και θαλπωρή. Δεν είναι όλοι, δυστυχώς, το ίδιο προνομιούχοι. Εάν λοιπόν μπορέσουμε να ανταποδώσουμε λίγες από αυτές τις ευλογίες, βοηθώντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αυτό θα είναι ένα ιδιαίτερο μάθημα ζωής και για τα παιδιά.

Τα Χριστούγεννα είναι μια ξεχωριστή περίοδος για όλους και δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από το να τα δείτε με την απλότητα και συνάμα την μαγεία που τη βλέπουν τα παιδικά μάτια. Και φυσικά, τα Χριστούγεννα είναι πολλά παραπάνω από μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Είναι το νόημα που διέπει την ίδια τη ζωή.

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 20:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

"

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.