Υψηλές τιμές σε τριγλυκερίδια και οι κίνδυνοι που επιφυλάσσουν

Υψηλές τιμές σε τριγλυκερίδια και οι κίνδυνοι που επιφυλάσσουν

Τα τριγλυκερίδια είναι λίπη στο αίμα . Οι επιπλέον θερμίδες που λαμβάνουμε από τις τροφές ,όταν ο οργανισμός μας δεν τις χρειάζεται τις μετατρέπει σε τριγλυκερίδια στο αίμα. Αν και δεν είναι σαφές πώς, τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορεί να συμβάλλουν στη σκλήρυνση των αρτηριών ή στην πάχυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων (αρτηριοσκλήρωση) - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρδιακής νόσου.

 Τα υψηλά τριγλυκερίδια είναι συχνά σημάδι και άλλων καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως είναι η παχυσαρκία ,η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον , μερικές φορές τα υψηλά τριγλυκερίδια είναι ένα σημάδι :

• κακώς ελεγχόμενου διαβήτη τύπου 2
• χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών (υποθυρεοειδισμός)
• ηπατικής ή νεφρικής νόσου ή σπάνιες γενετικές καταστάσεις που επηρεάζουν το πώς το σώμα σας μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.

Τα υψηλά τριγλυκερίδια θα μπορούσαν επίσης να είναι παρενέργειες λήψης φαρμάκων όπως βήτα αναστολείς, χάπια ελέγχου των γεννήσεων, διουρητικά ή στεροειδή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης;

Τα τριγλυκερίδια και η χοληστερόλη είναι ξεχωριστοί τύποι λιπιδίων που κυκλοφορούν στο αίμα σας. Τα τριγλυκερίδια αποθηκεύουν τις αχρησιμοποίητες θερμίδες και παρέχουν στο σώμα σας ενέργεια και η χοληστερόλη χρησιμοποιείται για την κατασκευή κυττάρων και ορισμένων ορμονών. Επειδή τα τριγλυκερίδια και η χοληστερόλη δεν μπορούν να διαλυθούν στο αίμα, κυκλοφορούν στο σώμα σας με τη βοήθεια πρωτεϊνών που μεταφέρουν τα λιπίδια (λιποπρωτεΐνες).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Designed and Developed by Web Rely

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.