Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς | Δείκτης Υγείας

Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς

Το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς είναι μια ανώδυνη εξέταση καθώς οι υπέρηχοι είναι ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας.Αποτελεί την απεικονιστική εξέταση εκλογής για παθήσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, ενώ είναι σημαντική η χρησιμότητα του στην αξιολόγηση των τραχηλικών λεμφαδένων και των σιελογόνων αδένων.

Πότε πρέπει να γίνεται η εξέταση;

Οι λόγοι για τους οποίους ο ιατρός ενδοκρινολόγος ή παθολόγος ζητούν την εξέταση αυτή, είναι για την ανεύρεση διόγκωσης στον τράχηλο ή αν υπάρχει υποψία υπερθυρεοειδισμού ή υποθυρεοειδισμού λόγω παρουσίασης συμπτωμάτων όπως (εφιδρώσεις, νευρικότητα, μεγάλη πρόσληψη ή απώλεια βάρους, κόπωση, εξόφθαλμος).

Τι μας δείχνει η εξέταση του θυρεοειδούς αδένα με υπέρηχο;

• τις διαστάσεις του θυρεοειδούς αδένα
• την ομοιογένεια ή μη του παρεγχύματος
• την παρουσία όζων

Συνήθεις καταστάσεις που διαγιγνώσκονται με τον υπέρηχο του θυρεοειδούς είναι η οζώδης βρογχοκήλη, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η νεοπλασία κ.α.Επίσης με το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς διαγιγνώσκονται αδενώματα των παραθυρεοειδών αδενών.Με το υπερηχογράφημα τραχήλου ελέγχεται η παρουσία τραχηλικών λεμφαδένων και αξιολογείται το μέγεθος και το σχήμα τους.Οι σιελογόνοι αδένες (παρωτίδες, υπογνάθιοι αδένες) εξετάζονται για την περίπτωση φλεγμονής, σιελολιθίασης ή εστιακών αλλοιώσεων.

Kάθε πότε πρέπει να γίνεται το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς ;

Η συχνότητα είναι ανάλογη με το ιστορικό του ίδιου του ασθενούς αλλά και το οικογενειακό ιστορικό , ως εξέταση όμως μπορεί να επαναληφθεί άφοβα και ακίνδυνα όσες φορές μπορεί να χρειαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.
Ποια είναι η προετοιμασία για την εξέταση και πόσο διαρκεί ;
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την πραγματοποίηση της εξέτασης.Η διάρκεια της εξέτασης είναι γύρω στα 15 λεπτά.

H εξέταση γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Κλείστε το ραντεβού σας εδώ

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

 

depΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Μικροβιολογικό
Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσοβιολογικό
Αλλεργιολογικό
Ανίχνευση τοξικών ουσιών
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Holter καρδιακού ρυθμού
Test κοπώσεως
Holter αρτηριακής πιέσεως
Έγχρωμα Triplex καρδιάς
Ηλεκροκαρδιογράφημα
Αγγειολογικά Triplex
Υπέρηχοι οργάνων, σώματος
Ακτινολογικό
Ψηφιακή μαστογραφία
Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Κατ' οίκον αιμοληψία

infoΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 07:00 έως 21:00
Σάββατο 08:00 έως 12:00

Το προσωπικό και η διοίκηση του Δείκτη Υγείας είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνησης χρειαστείτε σχετικά με ιατρικά θέματα, ιατρικά τμήματα που διαθέτουμε και εξετάσεις που εκτελούνται σε αυτά, υπάρχουσες συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία,
κλείσιμο ραντεβού και ωράριο λειτουργίας.


check up frontΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ότι η διαπίστωση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας στα πρώιμα στάδιά του, καθιστά πολύ πιθανότερη την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Ο τομέας της προληπτικής ιατρικής κερδίζει συνεχώς έδαφος επειδή όχι μόνο αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας, αλλά και γιατί γίνεται σε σύντομο χρόνο και ανώδυνα.
Στον τομέα αυτό ο Δείκτης Υγείας σας βοηθά έχοντας καταρτίσει τη δική του πρόταση για ένα πλήρη προληπτικό έλεγχο.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.